bescherm je computer

Tips voor het beschermen van je computer tegen virussen.

Tips voor het beschermen van uw computer tegen virussen

Geldt voor Windows 7 en Windows 10.

Uw computer te beschermen tegen virussen en andere bedreigingen is niet moeilijk, maar je moet ijverig zijn.

Hier zijn een aantal acties die u kunt nemen:

  1. Installeer een antivirusprogramma. Een antivirusprogramma installeren en het houden van het up-to-date kan helpen uw computer te beschermen tegen virussen. Antivirusprogramma’s scannen op virussen proberen te krijgen in uw e-mail, besturingssysteem of bestanden. Nieuwe virussen verschijnen dagelijks, dus stel uw antivirussoftware om updates automatisch te installeren. Als u niet weet welke anti-virus u moet installeren raden wij aan om de volgende site te bezoeken: beste anti-virus reviews.
  2. Heeft e-mailbijlagen niet openen, tenzij je ze verwacht. Veel virussen zijn gekoppeld aan e-mailberichten en zal zich verspreiden zodra u de e-mailbijlage te openen. Het is het beste elke bijlage niet te openen, tenzij het is iets wat je verwacht. Voor meer informatie, zie Wanneer moet u een e-mailbericht te vertrouwen.
  3. Houd uw computer bijgewerkt. Microsoft brengt beveiligingsupdates die u kunnen helpen uw computer te beschermen. Zorg ervoor dat Windows ontvangt deze updates door te draaien op Windows automatische updates. Voor meer informatie, zie Automatische updates in- of uitschakelen.
  4. Gebruik een firewall. Windows Firewall (of een andere firewall) kan helpen u attent op verdachte activiteiten als een virus of worm probeert te sluiten op uw computer. Het kan ook virussen, wormen en hackers te blokkeren van een poging om potentieel schadelijke programma’s te downloaden naar uw computer.
  5. Gebruik de privacy instellingen van uw browser. Zich bewust zijn van hoe websites uw persoonlijke gegevens kunt gebruiken, is het belangrijk om te helpen fraude en identiteitsdiefstal te voorkomen. Als je Internet Explorer gebruikt, kunt u uw privacy-instellingen aan te passen of de standaardinstellingen te herstellen wanneer u maar wilt. Voor meer informatie, zie Change Internet Explorer 9 privacy-instellingen.
  6. Gebruik een pop-up blocker in uw browser. Pop-up vensters zijn kleine browservensters die op de top van de website die u bekijkt verschijnen. Hoewel de meeste zijn gemaakt door adverteerders, kunnen ze ook schadelijke of onveilige code bevatten. Een pop-up blocker kan voorkomen dat sommige of alle van deze vensters verschijnen.
  7. De pop-upblokkering in Internet Explorer is standaard ingeschakeld. Voor meer informatie over het veranderen van de instellingen of de aan en uit te draaien leren, zie Change Internet Explorer 9 privacy-instellingen.
  8. Schakelen User Account Control (UAC). Wanneer veranderingen zullen worden gedaan om uw computer die de beheerder-niveau toestemming vereist, UAC waarschuwt u en geeft u de mogelijkheid om de wijziging goed te keuren. UAC kan helpen virussen te houden van het maken van ongewenste wijzigingen. Voor meer informatie over het inschakelen van UAC en het aanpassen van de instellingen te leren, zie Schakel Gebruikersaccountbeheer in- of uitschakelen.

 

 


'Tips voor het beschermen van je computer tegen virussen.' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Alle rechten zijn gereserveerd. http://www.euroweetjes.nl